2024. július 16. | Ma Valter napja van.

Trap

Trap lövészet

A trap lövészetnél egy árokban, egymás mellett található 15 db korongdobó gép, 5x3-as csoportban. A gépek állásonként véletlenszerűen balra, jobbra és egyenesen dobják a korongot, előre meghatározott sémák alapján. A dobási szögeket, magasságot, távolságot nemzetközi előírások szabályozzák, ez biztosítja a versenyeken az azonos feltételeket.
A lövők a dobóárok mögött egy vonalban helyezkednek el és a korongot vállba vett, célra tartott fegyverrel várják. 
A kérésre azonnal induló korongra 2 lövést tehetnek.

Dupla trap

A dupla trap lőtér méretei megegyeznek a trap lőtérével, ugyanazok a távolságok, a gépek és a lőállások között, a lőállások száma és elhelyezkedése is megegyezik. Viszont a trap 15 gépe helyett csak a középső lőállás három gépét kell használni, szám szerint a 7, 8, 9-es gépeket. A versenyzők mindig dupla korongot kapnak, egy sorozatban 15 duplát, férfiak, juniorok és nők egyaránt. Így az alapverseny 150 (5×30) férfiaknak, illetve 120 (4×30) korong a nőknek. A korong pályájának magassága a dobóárok teteje felett, 10 méterre a dobás pontjától 3m (bal, jobb korong) - 3,5m (egyenes korong) között kell lenni. A verseny kezdete előtt és minden gépbeállítást követően egy dublét kell dobni minden pályáról, minden gépcsoportból. A lövők szemmel követhetik ezeket a korongokat. A lövő készenléti állása és a lőállásokon történő továbbhaladása megegyezik a trap versenyszáméval. A különbség az, hogy minden lövő a hármas lőállás gépeiből kapja a dupla korongokat. A nemzetközi szabályok szerint a férfiak és junior fiúk 150 korongra, a nők és a junior lányok 120 korongra versenyeznek. A verseny végén a férfiak és nők legjobbjai hatos döntőt lőnek.

Vadász-trap

A vadász-trap verseny lebonyolítására alkalmas minden pálya, ahol a szükséges 5+1 lőállást el lehet helyezni. Egy dobógép is elegendő, ha az automata bolygógép. A lőállások a dobógép tengelyétől 10-15 méterre hátrafelé helyezkednek el, egymástól 2-3 méter távolságban, egy sorban, ill. félkörívesen. Egy rotte max. 6 versenyzőből áll, akik lövésenként cserélik egymást, állandó jobbra forgással.
A korong megjelenése előtt TILOS a fegyvert vállba venni.

Lőterünkön 1 db dupla trap és 1 db vadász-trap (amerikai) pálya található.